Termékek




Minden címke 196



Mutasd az összes cikket...

Mit vegyél figyelembe, ha csempét választasz? Segítünk!

|

Amikor csempét vásárolsz, nemcsak az esztétikumra és a designra kell figyelned, hanem a minőségre is. Bár a költséghatékonyság mindig fontos szempont, sokszor az olcsó választás hosszú távon a drágább megoldásnak bizonyulhat – de persze egy borsosabb árú termékkel is mellé lehet lőni. Cikkünkben megmutatjuk, mire érdemes figyelni, hogy elkerüld a nemkívánatos kellemetlenségeket, és valóban időtálló burkolatot válassz.

A minőség mindenekelőtt

Elsőre csábító lehet a pénztárcabarát megoldások felé fordulni, azonban érdemes tisztában lenni azzal, hogy az olcsóbb csempék gyakran komoly kompromisszumokkal járnak. A gyenge minőségű lapok nem egyformák, a vastagságuk és méretük eltérhet, ami a burkolás során számos problémát okozhat. Az ilyen csempéknél előfordulhat, hogy görbék, nehezen illeszkednek egymáshoz, és ezáltal a végeredmény messze elmarad az elvárt színvonaltól, még akkor is, ha egy remek munkát végző szakember dolgozik velük.

Színeltérés és esztétikai problémák

A rossz minőségű csempék egyik gyakori hibája a színeltérés. A különböző gyártási szériák között jelentős árnyalatbeli különbségek lehetnek, ami már a felrakás közben is zavaró lehet, nem beszélve arról, hogy az egész felület esztétikai megjelenését tönkreteheti. Amennyiben nem vagy biztos a választott lap színazonosságában, mindenképp érdemes alaposan átvizsgálni a dobozokat még a vásárlás előtt.

Tartósság és kopásállóság

A csempék kiválasztásánál figyelj arra, hogy az anyag mennyire tartós és kopásálló. A gyengébb minőségű lapok gyakran kevésbé ellenállók a mindennapi használat okozta kopásnak, karcolásoknak és az időjárási viszontagságoknak. Ez különösen fontos lehet például a konyhában vagy a fürdőszobában, ahol a burkolat intenzív igénybevételnek van kitéve. Az ilyen helyeken a csempe könnyen elveszítheti eredeti fényét, ami végül az egész helyiség megjelenésére is negatív hatással lesz.

Műszaki specifikációk és funkcionalitás

Fontos, hogy a csempe megfeleljen a felhasználási hely követelményeinek. Például egy konyhai csempének megfelelő csúszásmentességgel kell rendelkeznie, míg a fürdőszobában a csúszásmentesség mellett a vízállóság és a páratűrés az elsődleges szempontok. Az alacsonyabb minőségű lapok gyakran nem rendelkeznek ezekkel a speciális tulajdonságokkal, így hosszú távon nem biztosítanak megfelelő védelmet.

Az olcsó megoldás hosszú távon drága lehet

Amikor csempét választasz, gondolj a jövőre is. Az olcsó, gyenge minőségű burkolat lehet, hogy rövid távon vonzó megoldásnak tűnik, de hosszú távon valószínűleg sok fejfájást és többletköltséget okoz. Az esetleges javítások, az adott helyiség újraburkolása, illetve a teljes csere sokkal többe kerülhet, mint ha kezdetben egy magasabb minőségű, de drágább burkolatot választottál volna.

A magas minőség és a kedvező ár olykor együtt jár!

A Csempebolt kínálatában rengeteg stílusú, kategóriájú burkolólap érhető el. Ezek közül is kiemelnénk az akciós termékeinket, amelyek kedvező árúak, viszont véges számú a raktárkészlet. Ezek a csempék kifutó vagy megszűnő darabok, a készlet erejéig kaphatók, ezért mindenképp érdemes felvenni a kapcsolatot velünk, hogy megtud, a szükséges mennyiségben rendelkezésre állnak-e. 

Ha nem vagy biztos benne, hogy melyik burkolattípus felel meg leginkább az igényeidnek, fordulj bátran szakértőinkhez! Üzletünkben nemcsak a legmagasabb minőségű csempék közül válogathatsz, de kollégáink is szívesen segítenek a választásban, hogy a számodra legmegfelelőbb burkolatot találd meg, ami hosszú évekig szolgálja majd otthonod szépségét és funkcionalitását.

Gyere el, és nézz körül üzletünkben!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, esetleg látogass el miskolci vagy nyíregyházi üzletünkbe, ahol szakértő kollégáink készséggel segítenek a megfelelő burkolat kiválasztásában.